zaterdag 16 mei 2015

Ik moet alcohol!!

Het is tegenwoordig zo, dat je geen leuk feestje kan hebben zonder alcohol en-of drugs. De moderne mens schijnt zo gestrest en geestelijk murw geslagen te zijn, dat alleen alcohol en/of drugs hen een beetje kan opvrolijken. Na zo'n feestje zijn ze wel een paar dagen helemaal niets waard, maar dat schijnt nog steeds op te wegen tegen het genoten plezier. Maar het kan evengoed zo zijn, dat ze zich weinig tot niets herinneren van zo'n feest.
als je nog nuchter bent al opdoen aub
De drang naar alcohol en drugs gaat zelfs zo ver, dat tieners eisen dat ze tijdens een schoolreis op dat gebied alle vrijheid willen hebben. Zo'n reisje kent vaak een aantal spelregels, bedoeld voor de veiligheid van de tieners. Ze maken ook de taak van de begeleidende docenten wat gemakkelijker. Ze zijn immers als toezichthouders verantwoordelijk.
En toch staan er dan drammerige tieners te jammeren, want ze willen hoe dan ook aan de alcohol. Op zich al erg genoeg. Maar het wordt nog erger als hun ouders zich melden op school. "Mijn dochter is al 18 en dus beslist zij zelf of ze wel of geen alcohol drink!", stelt zo'n (dronken?) ouder.
Overal zijn regeltjes. Maar blijkbaar gaan die voor dat soort ouders en kinderen niet meer op. Ze zullen zich ook niet aan de maximum snelheden houden, want ook dat bepalen ze zelf. Ook daar zijn ze oud en wijs genoeg voor. Ze roken vast ook op plekken waar het verboden is, want ze bepalen dat toch ook zelf? In het openbaar nuttigen van alcohol zal dan ook geen punt zijn. Ze zijn immers al 18 en bepalen dat zelf. Het zal mij niets verbazen als het vooral om MBO'ers en hun ouders gaat. Sorry, maar die ervaringen heb ik geregeld aan den lijve ondervonden.