zaterdag 2 mei 2015

Doos en Toos


lekkere broodjes
Vanmorgen stond er een kleine meneer met een grote doos voor de verkeerde deur. Dat komt omdat het blokje seniorenwoningen andersom gebouwd is : met de achterzijde naar de straatkant. Hoe verzint men het. Het was niet de eerste keer, dat bezoek achterom komt. Meestal begint Fenna te grommen, maar dit keer had ze blijkbaar niets gehoord. In die doos zitten spullen voor Mike. Hij gaat samen met wat vrienden een supercomputer bouwen.
Sprekend over Mike en een doos, toen Mike nog een ukkie was woonden we naast een stel, waarvan de vrouw Toos heette. Die letter T was voor de kleine Mike nog lastig uit te spreken. Dus had Mike het vaak over 'buurvrouw Doos'. Tot groot verdriet van de buurvrouw. We hebben met Mike vaak geoefend met die letter. Maar voor Mike bleef het Te, Ti, Ta, Doos. Pas na lange tijd werd het Toos. Een doos bleef een doos. Dus werd vanmorgen een doos gebracht en geen Toos.
Zo klein als ie was, was Mike de man van buurvrouw Toos een paar keer te slim af. Toen een vliegtuig overvloog wees buurman omhoog en zei : "Als je goed kijkt Mikie, zie je een mannetje erin zitten." Waarop de kleine Mike reageerde met : "Dat mannetje heet een piloot." Een andere keer sprak buurman over 'die lekkere broodjes' die bij ons op tafel lagen. Mike corrigeerde hem toen door te zeggen : "Die broodjes heten croissants!"