zondag 14 september 2014

Wat een leuke familie!


Gisteren, zaterdag 13 september, was het dan zover : de familiereünie in Leiderdorp! Een idee van Jean-Pierre dat verder uitgewerkt is door nicht Carla en vooral nicht(je) Mandy. Ga er maar een voorstaan : voor ruim 130 mensen iets organiseren!
Na aankomst werden we onthaald op een kop koffie met Indische cake (natuurlijk). De locatie, een restaurant, was  ooit een boerderij, waar ik als kind geregeld gespeeld heb.Over het algemeen zag ik overal bekende gezichten, al dan niet van sociale media. Maar de meeste ken ik gewoon van sinds mijn jeugd en van latere ontmoetingen. Binnen vond een fotopresentatie plaats, met oude, vertrouwde beelden. Overal waren mensen aan het praten en er werd volop genoten. Na de koffie konden geïnteresseerden een wandeling maken door het dorp. We liepen eerste naar de Splinterlaan, waar bij nr 117 de hele meute stilhield. Het zag er zwart van de mensen. Hopelijk zijn de bewoners daar niet van geschrokken. Eerder liet ik mijn nicht Annelies zien waar zij geboren is, de Laan van Ouderzorg.
Daarna liepen we via de Dijkgravenlaan naar de V.d. Valk Boumanweg om vervolgens langs de Rijn naar het oude dorp te wandelen. Het was heerlijk zonnig weer en zelf warm. Helaas raakte halverwege een familielid onwel en moest door een haastig opgeroepen ambulance weggebracht worden. We wensen Gerard beterschap toe!
Het volgende doel van de wandeltocht was de Koningstraat. We liepen vanaf de Hoofdstraat de straat in, waar mijn oma en opa hebben gewoond en waar ikzelf ben geboren. Op de hoek was ooit de kruidenierszaak van Braam. Tegenover die winkel bevond zich de zaak van melkboer Jansen.
Even verderop, naast Braam was ooit de IJzerhandel van Pauw. Bij huisnummer 65 aangekomen, werden we opgewacht door de huidige bewoonster. Maurice had geregeld dat we naar binnen mochten! Dus dat deden we ook. Toen ik het huis betrad, kwamen er allerlei herinneringen naar boven. Misschien ook omdat veel van het interieur nog in de originele staat is gebleven. De schuifdeuren met de beide kasten links en rechts. De beide
Fenna had haar eigen feestje
rookkanalen / schoorsteenmantels waren er ook nog. De deur van de woonkamer naar de gang was verwijderd. De kelder en het toilet bevonden zich nog op dezelfde plaats met dezelfde oude deuren.  De keuken en de bijkeuken waren samengevoegd tot een ruimte. Maar het bleef heel herkenbaar. Al met al een heel bijzonder moment van de reünie.
Na terugkeer stond het buffet al klaar. Met zoveel mensen bij elkaar was het onmogelijk om met iedereen even een praatje te maken. Maar er komt vast nog een vervolg. We vonden het een zeer geslaagd en goed georganiseerd  evenement!