zaterdag 6 september 2014

TT Basse 2014 -2-


Het is nog ochtend en de laatste trainingen zijn gaande. Straks, om half een, gaat het racefeest officieel van start.
Ik kijk nog even naar de motoren die over het geasfalteerde stratencircuit voorbij zoeven. Dan loop ik naar de paddocks, om daar al dat moois van heel dichtbij te bewonderen. Dat is nou het leuke van dit soort evenementen. Probeer maar eens bij de MotoGP zo dicht bij de renners en de motoren te komen. Nee, dan liever 1 keer naar een Classic dan honderd keer naar de MotoGP.
Op een van de paddockvelden staan veel oude trekkers. Er wordt met een van die oude diesels hooibalen gemaakt. Een grote aandrijfband wordt door de trekker rondgedraaid, zodat de machine die van het hooi balen maakt zijn werk kan doen. Een prachtig nostalgisch gebeuren!
Ik kuier van de ene naar de andere klassieker, waarvan met name de Benelli's mijn extra aandacht krijgen. En warempel, ik zie een Benelli krachtei staan die geprepareerd wordt voor de 125 cc race. Leuk om dat oude blok weer eens van zo dichtbij te zien. Ook al is ie behoorlijk gekieteld voor het racen.
Langs de weg staan ook her en der motoren en zijspannen geparkeerd. In de paddock staan grote, luxe campers, maar ook eenvoudige caravans.