donderdag 11 september 2014

Ikke, ikke, ikke

'...mijn plekkie...'
Eerder schreef ik over iemand die groenafval in een aantal restafvalcontainers had gegooid. Zonder te vragen. De eigenaren van die containers lopen het risico dat de container niet geleegd wordt, omdat het afval niet gescheiden is. Afgelopen periode was het weer het geval. Maar dit keer is de dader op heterdaad betrapt. Het snoeiafval heeft men uit de containers verwijderd en bij hem op de stoep gegooid.
Daar bleef het niet bij. De meneer in kwestie neemt ook ongevraagd containers mee, om elders afval te kunnen opruimen. De containers zet hij dan hier weer langs de weg om geleegd te worden. Hij gebruikt daartoe een aanhanger. Je zou zeggen : waarom gooit hij die troep niet in zijn aanhanger en rijdt hij dan niet naar de vuilstort? Ik denk omdat daar inleveren hem geld kost. Nu kost het alleen maar de relatie tussen hem en de betrokken bewoners. Een van hen had daar opmerkingen over gemaakt aan zijn adres. En dan weet je wat er gebeurt : meneer reageerde kwaad!
De relatie was toch al niet helemaal lekker, omdat meneer openbare parkeerplaatsen in eigendom heeft genomen. Hij wil per se al zijn voertuigen (kan oplopen tot 6 stuks) voor de deur hebben. En als ie dan even met een voertuig weg moet, dan zet hij op de lege plek een paar containers.... Onze Lieve Heer heeft vreemde kostgangers.