zaterdag 6 september 2014

TT Basse 2014


Hoe vaak ik me het voorgenomen heb weet ik niet meer, maar het kwam er nooit van. Maar vandaag was het dan zover. Ik ben op de motor naar Basse gereden om daar de Classic TT te gaan zien en ruiken. Omdat ik de snelwegen wilde mijden, ben ik binnendoor naar de Ketelbrug gereden. Over de B-weg de brug gepasseerd en bij de Domineesweg aangekomen, rechtsaf richting Ens. Toen richting Kraggenburg en vervolgens naar Marknesse.
Daarna ging het richting Steenwijk met eerst Blokzijl. Voor Steenwijk linksaf richting Steenwijkerwold en dan.... Basse!
Helaas zag ik nergens bordjes, die me naar het circuit zouden moeten dirigeren. Gelukkig stopte aan politiewagen met twee vrouwelijke agenten achter mij. Ik gedroeg me maar onderdanig als een hulpbehoevende motorrijder. Je weet maar nooit. Ik was honderd meter te ver doorgereden. Maar ik was vlakbij het circuit volgens de beide dames. Ook bij die kruising stonden geen bordjes. Na gekeerd te zijn bevond ik me al rap tussen de rood-witte linten. Hoewel er verkeersregelaars stonden, reed ik toch ook de parkeerplaats voor motoren voorbij. Ik zag weer geen bord(en) kreeg ook geen teken van de regelaars om daar af te slaan. Dus weer even gevraagd. "Ziet u die twee felle hesjes? Daar moet u rechtsaf.", zei een official.
Met dank aan Patricia!
Dus ik weer terug naar die twee slaapkoppen. Nee, ik heb ze niet ondersteboven gereden, want het zijn ook mensen. Toen zag ik achter een heg wat glinsteren : motoren!
De entree was voorzien van een bak met plankjes. Een mooi gebaar. Zo'n plankje kon je onder het standaard leggen, want de parkeerplaats was een weiland. Maar ik heb mijn eigen plankje altijd bij me. De helm aan de motor vastgezet en toen op naar het circuit.