dinsdag 2 september 2014

Hollandse pot

Oeps, bietjes...
Vanavond eten we typisch Hollands : gekookte aardappeltjes met bietjes en een bal gehakt. Uiteraard met jus erbij. Ik maak er geen stamppot van, want dat vind onze student minder smaken. Ik bak wel uien en serveer er ook rauwe, fijn gesneden uitjes (zoals bij de haring) bij.
Wat de gehaktballen betreft : dit keer moet ik beter opletten dan de vorige keer. Toen had ik het vuur te hard staan. Gevolg : ballen met een zeer harde korst. En dat overkwam me dus net toen we bezoek uit Anna P hadden. Sorry!
Dit keer smeuïge gehaktballen. Mijn moeder bakte later vaak vetspek uit. Dat witte spek met een zwoerd bakte ze tot ie knapperig bruin was. Ook heel lekker. Als kind ben ik opgevoed met de Hollandse keuken. Havermoutpap, brood en aardappels met groente. Nee, geen stukje vlees. Dat was er alleen voor de kostwinner. Net als bij Bartje thuis.