zaterdag 27 september 2014

Nederland, o Nederland!


Rond een 11 jarige jongetje wordt een discussie gevoerd over wel / niet uitzetten. Het ventje is hier geboren en getogen en volgt (verplicht!) onderwijs. Vanwege de regelgeving zou het ventje ons land moeten verlaten.
Aan de andere kant zijn er helaas veel criminelen, die om onduidelijke redenen in ons land mogen blijven. Men wil hen per se hier straffen en achter gesloten deuren verzorgen tot ze weer verder mogen gaan met hun criminele activiteiten. Als ze na een rooftochten binnen zijn, vertrekken ze alsnog naar het land van herkomst. Daar gaan ze op hun 35ste met 'pensioen', hangen ze de rijke stinkerd uit en trekken een lange neus naar ons domme land.
Er zijn ook kinderen, die, zodra ze na hun eveneens verplichte schoolopleiding hun schooldiploma's hebben behaald, thuis moeten blijven. Ze krijgen geen BS nummer en kunnen zodoende niet gaan werken. Het zijn kinderen die hier geboren zijn en waarvan de ouders asiel hebben aangevraagd. De afhandeling van zo'n aanvraag kan wel meer dan 10 jaar duren. Een regelrechte blamage! En als ze officieel afgewezen worden (officieus waren ze dat al toen ze ons land binnenkwamen), hoeven ze niet per se weg. Maar men mag ze ook niet ergens onderdak geven, noch opsluiten. Ze hebben wel geld nodig om te overleven. En dus verdwijnen ze in de illegaliteit en criminaliteit. Het hele gedoe kost enorm veel geld. Maar gelukkig zijn er nog stinkend rijke AOW'ers. Die kunnen wel met minder AOW, pensioen en zorg af. Of zouden een paar nieuwe wetten (de oude overboord gooien aub!) geen betere uitkomst zijn?