dinsdag 9 september 2014

Een rem losmaken


Schijven CBX vervangen
"Pap, de auto trekt naar rechts", klonk het gisteravond. Met mijn beperkte autotechniek denk ik dat de rechter voorrem blijft hangen. "Ik zal morgen wel even kijken", antwoordde ik. Maar vanmorgen regende het. Helaas moest ik mijn actie even uitstellen.
Schoenen Nevada vervangen
Met de zonnige dagen viel het mij op, dat een aantal mensen de zonwering hadden laten zakken. Of de gordijnen hadden gesloten. Ergens logisch, maar niet als je dat doet om het kijken naar de tv te verbeteren. Kom op mensen, naar buiten!
Ik heb net even de auto opgekrikt. Een lastig karweitje, want de Matrix heeft een wat gebruiksonvriendelijke krik. Het is een schaarkrik met een oog. In dat oog past een haak met een kort handvat. Het eind van het handvat is rechthoekig. Dat stuk past in een dito gat in de moersleutel. Helaas zit dat gat niet in het midden, zodat ik geen hele draaislagen kan maken omdat het lange deel van de sleutel de grond raakt. Niet goed over nagedacht dus. Het is me gelukt het wiel te verwijderen. Het lossen van de moeren (de eerste slag met het wiel op de grond) ging vrij eenvoudig. Toen begon het weer te regenen. Snel alles weer opgeruimd en even een bakkie gedaan. Toen het weer droog was ben ik verder gegaan. Ik heb de klauw schoongemaakt en er met een hamer een paar klappen op gegeven. Hij zit nu wel los, maar voor hoe lang? De schijven moeten trouwens binnenkort vervangen worden.