zondag 7 september 2014

Dierenleed

Ingezonden


Heel anders wordt het als op Youtube het bericht (met video) verschijnt: "Dierenbeul schopt eekhoorn Grand Canyon in" (zoek maar op). Een toerist lokt een eekhoorn met voedsel naar de rand van een ravijn en schopt het arme beestje vervolgens de diepte in. Algemene verontwaardiging wereldwijd, en óók selectieve bewogenheid?


En wat te denken van dit bericht: 2500 kalveren zijn inmiddels geruimd omdat in het veevoer een sinds 1980 al uit de handel genomen, en in de jaren 1990 totaal verboden antibioticum is gevonden. Het antibioticum furazolidon zou kankerverwekkend zijn en is natuurlijk niet per ongeluk in het veevoer terechtgekomen. Hebben sommige veeboeren willens en wetens tóch veevoer
afgenomen van iemand die een gokje heeft gewaagd met als inzet de levens van duizenden onschuldige, weerloze dieren? Een gokje? Zeg maar liever een hele grote gok, om een hele grote bult geld natuurlijk. De leveranciers van veevoeders zouden veel strenger gecontroleerd moeten worden en bij een grove overtreding een hééééle grote bult geld aan boete moeten betalend. En daarna?: de tent sluiten!!! Me dunkt, na een verbod van al zóveel jaren, van een bepaald preventief geneesmiddel, is hier "eigen schuld, (hele) dikke bult" gerechtvaardigd. Het kalfsvlees was nog nét niét gevaarlijk voor mensen!. Selectieve, slimme, sluwe slechteriken?

Fan-tilator