donderdag 11 september 2014

Camping moet wijken voor Floriade

Eén keer in de tien jaar wordt een Floriade, een wereldtuinbouwtentoonstelling (leuk Scrabble woord) gehouden. In 2022 is Almere de locatie.
Nu wil de gemeente Almere een camping verplaatsen omwille van de Floriade. De eigenaresse, Tineke, ken ik omdat ze ooit een collega van mij was bij de bieb. Ze is voor het besluit nooit op de hoogte gebracht van het een en ander. Ik vind dat toch ook weer typisch gemeentelijke misdraging : minachting voor de inwoner. Tineke weigert haar camping te verkassen. Een globale berekening van de verhuiskosten komen uit op een paar miljoen euro. Zelf vindt ze de verhuizing helemaal niet nodig, want de Floriade kan ook om de camping aangelegd worden.
Maar ja, als een gemeente iets in de kop heeft dan weet je het wel. Er moet hoe dan ook veel geld over de balk gegooid en burgers dwars gezeten worden. En dat alles omwille van eigen belang, scoren, voor het cv enz. van betrokkenen op het stadhuis. Ik zeg tegen Tineke : "Je hebt gelijk. Laat je niet op je kop zitten en geef ze maar van katoen!"