donderdag 4 september 2014

Op de motor

Vanmorgen las ik over weer een dodelijk ongeval met een motor. Zo te lezen een eenzijdig ongeval. Dat kan door allerlei omstandigheden gebeuren zoals te hard rijden, een technisch mankement, de conditie van het wegdek ter plaatse en/of de gezondheidstoestand van de bestuurder.
Ik las ook een berichtje op een social medium van iemand, die zich op de motor erg onverantwoordelijk gedraagt. Ik heb hem weleens zien racen over een dreef in Lelystad. Hij reed toen naar schatting zo'n 160 km/uur. Deze week ging ie onderuit. Logisch want hij stunt ook vaak in het verkeer of op een industrieterrein. Hij begon daar al mee toen ie nog op een scooter reed. Zijn rijstijl is niet veranderd, maar wel veel gevaarlijker geworden vanwege de hoeveelheid pk's.  Wat ik helemaal niet begrijp is, dat de motorpuber ook nog vader is van een zoontje!
Me dunkt, dat ventje heeft toch zeker heel lang recht op een leuke vader? Misschien moet het jochie eens een foto van zichzelf op de snelheidsmeter van de motor van z'n pa plakken. En anders heb ik nog wal wat tips voor 't ventje, waardoor die motor niet meer wil starten.