zondag 7 september 2014

Van der Mark wereldkampioen!


We mogen beretrots op hem zijn. Michael van der Mark is vandaag in Spanje wereldkampioen geworden op de motor in de (600cc) Supersport klasse! Eindelijk weer een Nederlandse wereldkampioen na Streuer (zijspan) in 1996 en in de soloklasse Van Kessel in de 50 cc in..... 1974.
Een zeer knappe prestatie van Van der Mark, waar in eigen land bar weinig aandacht aan besteed is. Hij maakt deel uit van het Pata Honda Team dat door de broers Ten Kate (Nieuwleusen) wordt bestierd. Michael heeft het hele raceseizoen voorop gereden en veel pole positions behaald met als kroon op het racewerk de wereldtitel.
In de kampioensrace ging het in de eerste ronde niet helemaal naar wens. "Ik was wat te enthousiast", zei Van der Mark. Het werd een flinke strijd, maar de andere kanshebbers op de titel gingen beiden onderuit. De Pata Honda passeerde aan de binnenkant en ontliep zo een glijpartij en greep de wereldtitel. Er zijn nog twee races te gaan, maar V.d. Mark is onbereikbaar geworden in het puntenklassement.