zaterdag 6 september 2014

TT Basse 2014 -3-


Na over de paddocks gewandeld te hebben, loop ik weer naar het circuit. Het is inmiddels half een geweest en men is net begonnen met het racen. Ik zie nog net een start en begrijp waarom men de tweetakt motoren van de openbare weg wil verbannen. Een enorm rookgordijn onttrekt de coureurs aan het zicht. Niet veel later komen ze snerpend voorbij. Vanwege de drukte had ik weinig keus wat staanplaats betrof. Het viel mij op dat onder het publiek zich veel leden van motorclubs bevonden. Je weet weel, van die bier zuipende kerels aan wie je beter niet kunt vragen : "Meneer, is die brommer van u?" terwijl je naar zijn Harley wijst. Doe je dat wel, dan is het antwoord nogal pijnlijk. Letterlijk dan.
Eenmaal langs het circuit is het zaak je plek vast te houden. Gelukkig heb ik wat eten en drinken van huis meegenomen, dus ik hoef mijn plek niet te verlaten. De speaker doet zijn best om het publiek te informeren over de diverse klassen, de coureurs van vervlogen tijden en uiteraard de sponsors.
Ik geef toe, het is jaarlijks een groot evenement, dat nagenoeg veilig en vlekkeloos moet verlopen. Het was erg broeierig rond het circuit en er hing merkbaar regen in de lucht. Eerst wat lichte spetters, maar de druppels werden alsmaar groter. Ik had eigenlijk al genoeg gezien en vooral gehoord. Mijn camera's deed ik weer terug in de rugzak en ik bereidde me voor op mijn vertrek. Dat werd nog even uitgesteld, toen ik een familielid zag aankomen. We hebben nog even kort gepraat en dat was het dan. Al met al een geslaagde trip en dito evenement.