vrijdag 26 september 2014

Het 2750 ste bericht!

Zie ik bij toeval dat dit berichtnummer 2.750 wordt van mijn blog! Niet allemaal zelf geschreven hoor, ik heb ook een gastschrijver (Fan-tilator, categoerie Van een fan), die ik heel dankbaar ben voor zijn leuke verhalen.
Afgelopen periode ben ik druk bezig geweest om een extra harde schijf te installeren op mijn desktop. De primaire C schijf was inmiddels zo goed als vol. In concept was het mij wel duidelijk : een extra schijf erin en het besturingssysteem vertellen, dat ie die tweede schijf op een bepaalde manier moest gaan gebruiken.  Maar de uitwerking had nogal wat voeten in aarde. Ik heb een 80 gb harde schijf ingebouwd en geïnstalleerd. Dat laatste was lastiger dan ik dacht, omdat ik met een bepaalde instelling (positie van de jumper) zat te hannesen. Mijn desktop raakte zodoende wat in de war. Stom eigenlijk, want dat ding zou moeten weten, wat standaard de bedoeling is. Immers, de C was bijna vol. De bijbehorende afbeelding voor de jumperinstellingen was nogal vaag. Op de schijf zelf zitten vier paar pinnen, op de afbeelding zes paar, zo leek het. Ik ben duidelijk geen MCSE, maar meer van logisch denken. Maar goed, het is uiteindelijk gelukt. Ik gebruik de tweede interne schijf als uitbreiding op de eerste. Ook dat vereist enige aanpassing (partitie), zodat mijn computer ook de extra schijf gaat gebruiken.
Aan mijn desktop hangt inmiddels ook een tweetal externe schijven. Die gebruik ik voor backup en voor documenten en afbeeldingen. Voorlopig kan ik dus weer vooruit.