dinsdag 9 september 2014

Ouders in shock

Heb ik zoveel mensenkennis of zijn die ouders echt zo dom of afstandelijk als het om het gedrag van hun kinderen gaat? Hoe dan ook, ik herken de (vaak rokende en drinkende) kauwgombekkies en shitheads onder de tieners vrij snel. Het is me opgevallen dat ze vaak exotische namen van hun ouders hebben gekregen. Om te voorkomen dat mijn moderator overwerk krijgt, zal ik die namen hier niet nader noemen.
De tieners vinden flink zuipen, blowen en ordinair c.q. agressief gedrag erg interessant. Ze beschikken over een beperkte sociale reikwijdte en vraag ze maar niet waar de toren van Pisa staat. Of ze nu wel of geen verkering hebben maakt niets uit. Ze gaan met iedereen mee. Soort zoekt soort. De meiden slaan allerlei drankjes achterover. Maar ja, van wijn krijg je koppijn, van bier ga je kotsen en van de rest (= sterke drank) krijg je een kind of op z'n minst een soa.
De jongens zijn ook op de zuip- en versiertoer. Vaak gepaard met knokpartijen. Veel van die tieners brengen bezoekjes aan ziekenhuizen en hulpposten. Als hun ouder met de capriolen van hun tiener(s) worden geconfronteerd, roepen ze in koor : "Zo heb ik hem/haar niet opgevoed!" Ja hoor, droom maar lekker verder. Het is ook zo, dat velen het groepsgedrag volgen om erbij te horen. Wat pa en moe ervan vinden maakt de kids allemaal niets uit. Het was immers een leuke vakantie, waar ze een week of wat gewoon even zichzelf konden zijn.