dinsdag 21 november 2023

Wegkijken en ontkennen

Het zogenaamd beschaafde westen drukt het nieuws en de feiten rond Gaza naar de achtergrond. Immers, Israël is toch ons vriendje? Als een vriendje van mij een of meer moorden pleegt is het geen vriendje meer. Dat is ie ook al niet meer na een andere misdaad, zoals diefstal en/of mishandeling. Aan de andere kant : soort zoekt soort, zeker op politiek niveau. Het Westen heeft gezamenlijk al veel moorden op het geweten. Al was het maar door steun te verlenen aan de moordenaars, zoals Amerika, Oekraïne, de NAVO leden enz.
Ik vind het al erg bijzonder, dat de kabelboeren de tv zender van Al Jazeera nog beschikbaar stellen. Daar worden dagelijks schrijnende beelden en berichten gebracht. Ook over de fake berichten en beelden van Israëlische kant bedoeld om de oorlogsmisdaden goed te praten.
De beelden uit Gaza worden niet in elk land toegestaan. Gelukkig is er het internet. Velen die verstoken zijn van nieuws uit Gaza vragen anderen hen de beelden via e-mail te sturen. Zo worden blokkades omzeild.
Er is sinds 7 oktober j.l. vrij snel een situatie ontstaan, die ik ook in het voormalig Joegoslavië zag opdoemen. Mensen die al decennia goed met elkaar konden vinden, stonden elkaar plots naar het leven. Zij het dat in Israël het de settlers zijn die Palestijnen ombrengen. De smerige Joodse genocide reikt verder dan de Gaza strook. Ook dat wordt verzwegen. Maar als het omgekeerde het geval is, een Palestijn valt een Jood aan, dan zijn in het westen de rapen gaar en staan de media er vol van.
Er worden ruim 6.000 Palestijnen vermist. De meesten van hen liggen vermoedelijk onder de puinhopen. Israël blijft scholen, ziekenhuizen, moskeeën en vluchtelingenkampen aanvallen. Zelfs
een dringend verzoek van de Indonesische president aan Joe Biden tijdens een persconferentie om geen ziekenhuizen aan te vallen heeft niet geholpen. Ook het Indonesisch ziekenhuis in Gaza is aangevallen en deels vernietigd. Dat de Indonesische president zich tot Biden richtte, geeft aan hoe de machtsverdeling is en wie de hoogste baas is achter de genocide. Indonesië (islamitisch land) overweegt een aanklacht in te dienen bij het ICJ wegens deze Israëlische oorlogsmisdaad.
Het feit dat onze media nauwelijks aandacht besteden aan de genocide vind ik typerend voor Nederland. Het zit blijkbaar in de cultuur van het land opgesloten : liegen, bedriegen en moorden verbloemen. Nee, dan maar de Minister President van Maleisië, die kiest voor de Palestijnen en heeft schijt aan Amerika. Een mens. En de grote vraag is : waar zijn al die Hamas leden eigenlijk?