zaterdag 25 november 2023

Slechte verliezers

Wat kent ons landje toch veel slechte verliezers. Niet alleen onder de kiezers, maar ook onder de dames en heren politici. De afgunst stoomt er vanaf. Veel menen die op de VVD gestemd hebben zijn boos. Het gaat om zo'n 70% van hen,. Zij zijn boos, omdat de VVD toch maar niet met de PVV wil regeren. Tja, het is en blijft de VVD. Eerste kiezers proberen te winnen door te stellen dat een samenwerking met de PVV tot de mogelijkheden behoort. En na de verkiezingen (de stemmen van de twijfelaars zijn binnen) daarop terugkomen. Zonder nog een woord gewisseld te hebben met de grote winnaar Gert Wilders. Zo wordt je in een recordtijd door de partij van je keuze bedonderd. De VVD dus. Zo'n 15% van de VVD kiezers wil in een gedoog situatie met de PVV van start. De rest wil liever niet met de PVV. Het gebeuren geeft aan hoe snel een politieke partij na een verkiezing z'n andere gezicht laat zien.
Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de ambities van Mark Rutte bij de NAVO.
Er zijn mensen die opmerkingen maken over de PVV en grondrechten. Die mensen hebben vast tijdens de corona gekte zitten slapen. Of waren zij zo ziek, dat ze het vertrappen van de grondrechten door de regeringspartijen o.l.v. Rutte en De Jonge volledig gemist hebben? Ze kunnen ook gewoon hypocriet zijn. Ze hebben blijkbaar ook niet in de gaten, dat in bijna heel Europa een sterke hang naar rechts is, inclusief een anti EU gevoel.
En dan zijn er nog de vele Nivea mensen. Ze spreken namens anderen, die liever zwijgen. Zo al Frans Timmermans het gaan opnemen voor alle mensen die zich vanwege de uitslag onveilig voelen. 😂
Tijdens een interview over de overwinning van de PVV zei een jonde Marokkaanse respondent : "Ik heb mij aangepast, ik heb een baan en ik gedraag me netjes. Dus ik mag van Geer Wilders hier blijven." In elk geval iemand die begrijpend kan horen en lezen.