donderdag 23 november 2023

Fruitboompjes verplant

In mijn (matige) herinnering heb ik een keer in de maand november een appelboompje gekregen. In een van de boomgaarden waar ik in die periode fruit plukte, moesten de bomen gerooid worden. Gelukkig was de eigenaar zo vriendelijk te vragen wie er een of meer (Elstar) appelboompjes zou willen hebben. Ik heb me toen aangemeld voor een boom voor een van onze kinderen. Daar is ie in de voortuin geplant. De boom heeft daarna aardig wat appels opgeleverd. Ik heb vooraf goed gekeken hoe de bomen gerooid waren. Op dezelfde manier ben ik vandaag aan de slag gegaan.
Afgelopen jaar heb ik een armtierig appelboompje in een bak gekregen. De eigenaresse wist niet eens
dat het een appelboom was. Er kwam een appel aan, maar die heb ik per ongeluk eraf gestoten. 😢
We hadden direct het plan opgevat dat boompje in de voortuin te planten. Daar staat nu een perenboom, die weinig vrucht geeft. Dat boompje wilden we op een kale plek in het openbaar groen planten. Ik ben er maar van uitgegaan dat beide fruitboompjes niet meer actief waren. Ik heb ze verplant.
Na het uitgraven van de peer (wat een werk!) heb ik in het ontstane gat het appelboompje geplaatst. De perenboom heb ik in het openbaar groen geplant. Ik ga nog wel speciale mest voor de fruitboompjes kopen. Nee, ik heb vooraf geen bodemonderzoek gedaan. Ik blijf niet aan de gang.😅