donderdag 30 november 2023

Ver van de werkelijkheid

Laatst moest ik even glimlachen. Dat was na het bekend worden van de winst van de PVV. Ik hoor D66 vrouw Sigrid Kaag voor de verkiezingen nog tegen Geert Wilders roepen / schreeuwen (ze was weer eens boos) : "Jij zult keihard zakken in de peilingen!!" Nu is gebleken hoe ver D66 van de maatschappij afgedreven is. Dat zal wel zo blijven, want dat soort partijen doen erg veel aan hobbyisme; zij denken weten wat goed voor ons is.
Het is wel duidelijk geworden wat een kontendraaiers politici zijn. Omtzigt wilde eerst gelijk met de PVV gaan regeren. Maar nu moet Pietertje nadenken. Meestal doet men zoiets vooraf. Regeren is immers vooruitzien. De VVD is ook zo'n kontendraaier. Eerst wel, dan weer niet, dan misschien en nu weer wel, maar onder voorbehoud. Ondanks dat een meerderheid van de VVD achterban wil regeren met de PVV.
Journalisten staken. Ze willen beter betaald worden voor het hen opgedragen werk. Ik heb ze nog niet 1 minuut zien demonstreren voor de bijna 50 gedode journalisten in Gaza. Van mij mag die staking heel lang gaan duren. Lezer gaan dan misschien andere bronnen raadplegen en kunnen ze zien hoe matig het nationale journaille presteert. Ik bedoel, er is een genocide gaande, maar volgens het journaille wordt er gestreden tegen Hamas. In de eenzijdige oorlog in Oekraïne vallen enkel Russische drones Kiev aan. Wat dat betreft ben ik zeer content met ON! en met niet-westerse buitenlandse nieuwszenders.