maandag 27 november 2023

Heel subtiel

Vanmorgen volgde ik bij wijze van uitzondering het nieuws op Nederland 1. Als goed luisteraar merkte ik hoe subtiel de NOS bepaald gevoelig nieuws brengt. Zo spreekt de NOS over de oorlog tegen Hamas, terwijl veel Israëlisch het hebben over het uitroeien van de Palestijnen. Sommigen gaan zelfs zover, dat Hamas op de tweede plaats staat voor wat betreft de vernietiging. Voor de NOS is dus geen genocide gaande. 
Voor wat betreft de formatie rept de NOS over de eerste gespreksronde met de vier grootste partijen. Daarbij wordt behalve de PVV, VVD en GL-PvdA ook D66 genoemd met als toevoeging dat vanwege de absentie van Omtzigt de NSC later aan bod komt. Ik mag dan een kniesoor zijn, maar D66 is erg gekrompen.
De nieuwslezer had natuurlijk niet D66 maar het NSC in dat rijtje moeten noemen. Met als toevoeging dat wegens de beschikbaarheid niet het NCS, maar D66 uitgenodigd is. D66 heeft maar 9 zetels. De NOS vertelt enkel positieve gebeurtenissen in Oekraïne en doet voorkomen alsof het met dat land de goede kant op gaat. Met name de bezoeken van EU vertegenwoordigers worden daarin breeduit belicht. Dat Oekraïne in werkelijkheid militair, economisch en politiek (men is Zelensky zat) op instorten staat, wordt niet gemeld. Volgens Amerikaanse ingewijden moet de schijn worden opgehouden, alsof Oekraïne nog volop steun krijgt omdat het aan de winnende hand is. Dat Hongarije via een veto niet zal toestaan Oekraïne tot de EU toe te laten, wordt ook niet gemeld. De EU is overigens van plan het veto recht af te schaffen. Weer een stapje naar de volledige dictatuur van mensen die wij niet eens gekozen hebben.