dinsdag 21 november 2023

Het grote verval

Het is in ons land al zo erg, dat zelfs ministers inclusief de minister president van toeten noch blazen weten. De onwetendheid voert de boventoon. Wat daaronder zit is zodoende ook niet bepaald wetend.
De jongere generatie beschikt over weinig kennis van zaken. Ze kan nauwelijks koken. Over de overige huishoudelijke zaken zeg ik maar niets. Als ik dan kijk naar de nog jongere generatie, dan is het helemaal knudde met een papieren rietje.
Ik begrijp best door alsmaar groeiende kieskeurigheid, er voor het bereiden van voedsel weinig overblijft. Die kieskeurigheid wordt gevoed door de ouders zelf, omdat ze niet weten hoe ze een kind moeten leren eten.
In wezen is het op allerlei gebied alsmaar minder goed gesteld. Een wasbak, doucheruimte of toilet schoon achterlaten is ook niet meer aan de orde. Soms heb ik de indruk dat tieners niet eens in staat zijn hun kont fatsoenlijk af te vegen. Wat een bende! Het is hen blijkbaar niet geleerd en dus is veel in verval geraakt.
Eigenlijk is het qua ontwikkeling net als met specialisme. Specialisme is veel weten over minder of een kleiner deel van iets. De superspecialist weet dan alles over..... niets.
In Amerika (waar anders) hoeven studenten niet meer goed te zijn in rekenen, lezen en schrijven. In de staat Oregon wil men namelijk de niet-blanke studenten niet kwetsen..... Iedereen een diploma. Zouden daarom de raketten van Elon Musk ontploffen? Ik vraag me af hoe de wereld over 50 jaar eruit zal zien.