dinsdag 21 november 2023

Pottenkijkers

Nee, het gaat niet over mensen die naar lesbo's gluren. Maar over een stel dakhazen. Vanmorgen was het weer dakgoten schoonmaken. Die van de loods zijn gedaan. Vandaag die van de woning. Ik gokte erop rond het middaguur klaar te zijn.
Helaas kreeg ik de ladder niet uiteen. Ik had eigenlijk maar één deel nodig, want de goot zit op zo'n 2,50 meter hoogte. Staande op een huishoudtrap haalde ik het niet. Dus moet ik met een uitschuifbare ladder aan de slag. Ergo : dat was telkens sjouwen.
Vooraf heb ik een multifunctionele dakgotenreiniger gemaakt. Dat
ding bestaat uit drie delen : een bezemsteel, een harkje en een stoffer. De twee laatste heb ik op de steel gemonteerd. Elk aan een uiteinde.
Nu al het blad van de naburige bomen is, zou mijn klus nog zinvoller zijn. Met een emmer aan een haak, de multifunctionele reiniger en een schepje ben ik staande op de ladder aan de slag gegaan. In alle gevallen bleken de roosters om blad en ander vuil tegen te houden verstopt. Dat was dus de oorzaak van het overlopen van de goot.
Halverwege kreeg ik een paar pottenkijkers in het vizier. Het waren twee dakhazen die zich in de kantoorruimte bevonden. Ze waren
duidelijk niet met de administratie bezig, maar met mij. Telkens als ik van de ladder kwam, begon de witte (natuurlijk) te gebaren, dat ik weer naar boven moest!😂 Het liep bijna uit de hand toen ik foto's van dat stel maakte.
Uiteindelijk heb ik vier volle emmers bladeren en prut uit de goten verwijderd. Ik heb geen handschoenen gedragen, dus ik had last van vieze kouwe klauwen. Gelukkig voelde het kraanwater warm aan. Al die tijd was het droog. Maar ik stond koud beneden, toen het begon te regenen. Eerlijk gezegd hoopte ik op een flinke stortbui, zodat de goten even doorgespoeld zouden worden. Maar het bleef bij miezeren. Het was inmiddels 12.15 uur geworden. Mooi, op naar de lunch. Maar eerst het regenpak aan.