vrijdag 17 november 2023

Een korte werkweek

Afgelopen dagen heb ik 9 zakken met haardhout gevuld. Met andere woorden : ik heb heel wat gezaagd. De vrijdagochtend begon met het stellen van een klemmend tuinhek. Ik had het probleem al van tevoren gemeld, toen ik dat hek maakte. He tis een relatief korte schutting tussen een fietsenschuurtje en een heg. Mevrouw wilde per se het hekje niet aan het schuurtje bevestigd hebben. Ik waarschuwde haar toen al, dat de kans bestaat dat het hekje scheef zou gaan hangen. Maar die waarschuwing legde ze naast zich neer. Ergens begreep ik haar wel, want het betreft een huurwoning die zij zoveel als mogelijk in tact wilde laten. Ik heb het hekje aan de paal van het schuttingdeel bevestigd. De klant is immers koning of koningin.
Het schuttingdeel is met twee hardhouden palen gemaakt. Door het gewicht van het hekje is het een centimeter 'scheef' getrokken. De oplossing was dus die centimeter corrigeren, zodat de boel weer kaarsrecht staat. Ik heb daarom in de ruimte tussen de palen en de tegels bij beide palen een wig
geslagen. Ik gaf ze om beurten een klap op de kop. Op die manier kreeg het hekje weer de ruimte terug die het na montage al had.
Na dat klusje ben ik naar de loods gereden. Met slechts één klus in mijn hoofd : de andere dakgoot schoonmaken. Het is immers vrijdag en ik wilde er een korte werkweek van maken. 😊 De goot bleek veel schoner dan ik dacht. Aan die kant staan hoge bomen, dus ik verwachte veel bladeren. Maar dat was niet zo. Ik haalde er ook maar 1 emmer afval uit. Gevolg was dat ik nog vroeger thuis was dan gedacht. Onderweg heb ik alvast wat typisch voer voor de vrijdag gekocht. Een zakje ijsbergsla en wat pistolets. Het is patatdag met sla en een frikandel of kip.