dinsdag 21 november 2023

Klimaatgekkies

Ze plakken zich vast op de wegen, de gekkies. Ze zouden zich aan de raketten (o.a. van Elon Musk) en vliegtuigen (vooral de privé jets) moeten plakken. Ze willen 23 miljard euro van ons stelen, om het klimaat met 0,000036 graden ( = niets) te kunnen verlagen. Die waarde is gebaseerd op een rekenmodel. Het model zal wel weer ideale uitgangspunten kennen, waarbij waarschijnlijk in landen als China, India, Amerika, Indonesië enz. een dag alle industrie en verkeer platligt en vulkaanuitbarstingen en branden niet aan de orde zijn. Het zal ook een dag van niet roken / vapen en geen oorlogen zijn. En natuurlijk niet op 31 december. Tja, dan kan het inderdaad niets in temperatuur schelen schelen. Maar we zijn wel miljarden euro's kwijt, die we aan beter kwesties hadden kunnen besteden. Zoals de armoe en de Zorg.
Volgens de D(omoren)66 moeten we tegen Geert Wilders stemmen. Weer zo'n typisch linkse benadering, gevoed vanuit de afgunst. D(rammers)66 is afgeserveerd door de kiezer en gaat in plaats van aan zelfreflectie te doen het over de boeg van afgunst (ook typisch links) gooien. 
Er was een ruzie over geld van rijken (natuurlijk). Het evenredig verdelen van lasten (en wat mij betreft ook boetes) naar inkomen vindt vooral de VVD niets. De rijken zitten goed en hebben nergens last van. Ook niet van scrupules ten opzichte van armen en zieken. Ten tijde van het ziekenfonds (ZF) werd een percentage geheven over het inkomen. Wie boven een bepaald inkomen kwam, moest zelf een zorgverzekering afsluiten. Dat was een stuk eerlijker. Een stuk, want ZF patiënten werden minder goed behandeld.