donderdag 30 november 2023

Nog steeds opruimen

Sinds de verhuizing zijn we nog steeds bezig met het inrichten van en opruimen in de loods. Als afwisseling ga ik af en toe buiten aan de gang. Er is een vrij grote tuin, die ook het nodige aan klusjes bevat. Dat betekent dus, dat ik me voorlopig niet zal vervelen. En anders zijn er nog altijd anderen die om wat hulp verlegen zitten.
Elke week ben ik in de tuin bezig geweest. Het is daar enkel bladeren opruimen. Er ligt behoorlijk wat. Elke week doe ik een stukje van de tuin. De GFT kliko is in een mum van tijd vol. Het is niet alleen veel blad, maar ook groot van formaat. Gelukkig groeien er geen bananenbomen in die tuin. Hoewel...., een banaantje zo van de boom smaakt het best.
Als ik weet wanneer welk afval opgehaald wordt, houd ik daar zoveel mogelijk rekening mee. Het vullen van een kliko is wat mij betreft niet louter zo'n bak vol pletteren met afval. Ik probeer zoveel mogelijk ruimte te benutten. Dus een lege doos op z'n kop in de kliko gooien, daar doe ik dus niet aan mee. Dozen stamp ik eerst plat. Afval in zo'n bak proppen doe ik ook niet. Ik heb vaak genoeg gezien, dat de inhoud zo'n aangestampte kliko na legen nog aanwezig is. Dus gewoon netjes weggooien, zodat ook het deksel helemaal gesloten kan worden. Katten en vogels en de wind krijgen dan geen kans.