zondag 19 november 2023

Ander nieuws uit Gaza

Israël heeft relatief veel pantserwagens verloren tijdens een aanval in het noorden van het land. Men is bang dat vanuit het noorden de Hezbollah Israël zal aanvallen. Jordanië heeft troepen naar de grens met Israël gestuurd. Het zijn vooral pantserwagens en tanks. De aanvallen van Zionisten / settlers op Jordaanse inwoners op de West Bank vormen een reden. Jordanië keurt de aanval op Gaza ten zeerste af.
Er zijn inmiddels 40 journalisten gedood en ruim 200 zorgmedewerkers. 3.250 mensen worden vermist, 29.000 gewond en ruim 11.000 gedood.
Op de West Bank (bezet Jordanië) zijn ongeveer 200 Palestijnen gedood door settlers en raakten bijna 2.500 gewond. Ruim 30 baby's zijn uit couveuses gehaald, omdat de stroomvoorziening afgesloten is. En het Westen, inclusief de zich christelijk noemende partijen, vindt het allemaal oké. Terwijl in Israël steeds meer stemmen opgaan, om gesprekken over en het woord Jezus te verbieden. Of wel : een aanval op de christenen. De haat tegen Joden groeit, zonder expliciet te wijzen naar de Zionisten. Het is dan ook aan de andere Joden om afwijzend daarop te reageren en zodoende het antisemitisch tij te keren. De demonstraties in Israël tegen Netanyahu worden door de reguliere media angstvallig stil gehouden. Om politiek correct te zijn.