donderdag 23 november 2023

Over en weer met respect

Als het weer nodig is, neem ik voor mijn wandeling de grijper en de afvalzak mee. Vanmorgen dus ook. Ik was dit keer speciaal wat later van huis vertrokken, vanwege de schooljeugd. Daarom ben ik pas na 9.00 uur van huis gegaan voor mijn wandeling.
Onderweg plukte ik een complete boodschappentas met inhoud uit de struiken. In de tas lagen verpakkingen van groentes en vlees!
Verderop trof ik een half vergane zak met lege blikjes in de struiken aan. Toen ik in een straat een foto nam van een kartonnen tray met lege bierflesjes, werd ik aangesproken door een stel. Meneer vroeg mij of ik de flesjes ook opruimde. Natuurlijk deed ik dat. Ze gaan zelfs in de glasbak, want die bevindt zich zo'n 25 meter verderop. Meneer begon opvallend genoeg over de verkiezingen en de partij van hun beider keuze. "Wij waren overeengekomen, dat we op D66 zouden stemmen", vertelde hij, "vooral vanwege het milieu." Hij vroeg naar mijn keus met de toevoeging, dat ik daarop geen antwoord hoefde te geven. Ik zei dat ik op de PVV gestemd heb, omdat naar mijn mening het roer om moest. "Voor het milieu ben ik zelf al vaak genoeg bezig", zei ik terwijl ik met de afvalzak zwaaide. 
We waren het wel eens over Geert Wilders in de zin van het verwoorden van zijn visie; die is soms wat cru. Het leuke vond ik dat we over en weer elkaars keuze en standpunten respecteerden. Ze vonden het interessant dat ik met mijn uiterlijk op de PVV gestemd heb. Ik heb gezegd, dat Wilders een van de weinigen is met oog voor het eigen volk en dan met name de mensen die het moeilijk hebben. Dat sluit aan op mijn inborst. Wat de islam betreft mogen de uitspraken ook wel minder scherp, maar minder immigranten moet gewoon. Ze leggen te veel druk op de kosten, de Zorg en de woningen. Mevrouw heeft iets met de woningbouw te maken en beaamde mijn zorg op dat gebied. Ze vindt het erg, dat vreemden voorrang krijgen.
Meneer wandelt zelf ook veel, maar een zakje meenemen voor zwerfafval is tot nu toe bij een gedachte gebleven. Misschien komt daar nu verandering in. Het stel bedankt mij voor het leuke gesprekje en het opruimen van het afval. Ik wenste hen een fijne dag. Na de zak voor de tweede keer geleegd te hebben, ben ik naar huis gegaan. Koffiepauze.