zaterdag 18 november 2023

Telkens weer paniek zaaien

In de jaren 60 probeerde men onze toekomst te versomberen. Er werd beweerd, dat we nog maar voor zo'n 10 jaar aardolie zouden kunnen oppompen. Er werd extra belasting geheven voor investeringen om het probleem tijdig aan te pakken. In de jaren 70 werd gemeld, dat er een nieuwe ijstijd in aantocht was. Weer werd extra belasting geheven voor onderzoek naar goede oplossingen. Tien jaar later bleek dat we last hadden van zure regen. Onze voedselvoorziening kwam in gevaar. De oplossing? Meer belasting betalen voor onderzoeken. We leven nog steeds van de landbouw en veeteelt en men kapt nu maar zelf de bomen.
In de jaren 90 bleek de ozonlaag voor groot gevaar te zorgen. Weer extra belastingen en maatregelen, anders zou de mensheid tot uitsterven gedoemd zijn. Maar goed, we zijn er nog steeds. We zijn ook nog steeds niet verdronken. De zeespiegel zou in no time met 10 meter stijgen! Dus extra belastingen.
We zitten nu met nog steeds het klimaat te worstelen. Dit keer stijgt de temperatuur. In 60 jaar tijd zijn we van een IJstijd naar een opwarming van de aarde gegaan. Die wordt veroorzaakt door de boeren. Maar met extra belasting is de opwarming te voorkomen.
Maar het grootste echte probleem, pakt men niet aan. Dat is de milieuvervuiling.