zondag 1 oktober 2023

Onze uitstapjes

Dankzij de snelle beschikbaarheid van onze caravan, hebben we inmiddels al een aantal uitstapjes kunnen doen. Zo zijn we in de buurt van Schijndel geweest. Later kwamen we respectievelijk in Dinxperlo, Anna Paulowna, Drunen en nu bij Ommen terecht. De bedoeling was om in de omgeving van Nieuwegein te gaan staan, maar daar waren de campings of vol of reeds / bijna gesloten. Gezien het weer had ik verwacht dat de campings die normaal per 1 oktober sluiten, een maandje langer open zouden zijn. Maar het is net zoals met de zwembaden : ze gaan te laat open en sluiten te vroeg.
We hebben dus niet veel van onze vrijheid verloren nadat we de kampeerbus hadden verkocht. We doen de kleding en het eten in tassen, die we in de auto plaatsen. Het enige wat met de caravan meegaat, zijn de twee fietsen. Fenna's kar gaat in de kofferbak, de tassen staan tussen de bank en de stoelen. Fenna heeft de bank voor haarzelf. Ze ligt daar comfortabel op haar kussens. Om de bank te beschermen, gebruiken we een speciale hoes. Dat zwarte ding doet me denken aan een ouderwetse regencape van canvas. Hij bedekt zowel de rugleuning als de zitting van de achterbank. De oude Friese tuttenbol verliest nog steeds wat van haar vacht. Die haren hebben we liever niet in de bank.
Zoals het er nu voorstaat, gaan we de sleurhut komende week na een schoonmaakbeurt weer naar de overdekte stalling brengen. Voor z'n winterslaapje.