vrijdag 27 oktober 2023

Opiniepeilingen ongeloofwaardig

Omdat de media enkel eenzijdige, sturende informatie verstrekt, geloof ik de opiniepeilingen ook niet. De VVD heeft samen met D66 en een paar kleintjes ons landje naar de afgrond gedirigeerd en overgeleverd aan buitenlandse organisaties. Volgens de peilingen krijgt D66 daar de schuld van en niet de VVD met leugenaar en bedrieger Mark Rutte. Let wel, hij werd en wordt gesteund door zijn partij. Ik vind de peilingen meer weg hebben van suggestief nieuws, bedoeld om kiezers te beïnvloeden en bepaalde voorkeuren te propageren. Want wie zitten er eigenlijk achter die peilingen? Met de uitgebrachte stemmen wordt immers ook geknoeid.
Met de verkiezingen voor de deur, hoor ik plots andere geluiden. Na de klap met de paraplu hebben Rutte c.s. het plots over vrijheid van meningsuiting, democratie enz. En dat terwijl men liever de FvD en ON! wil verbieden. 
Er zijn mensen die mij ouderwets noemen / vinden. Mooi! Ja, ja, ik ben er trots op. Ik beschouw het als een compliment. Waarom? Omdat ik geregeld maatregelen zie, die in mijn jeugd en later heel gewoon waren. Zo recycling, geen rommel op straat, respect voor andermans spullen en de natuur en fatsoenlijk gedrag. En de Zorg met dat betaalbare Ziekenfonds, het degelijke onderwijs en respect naar elkaar en elkaars mening. Er werd niemand gecanceld vanwege een andere mening.
Gisteren sprak ik een vluchtelinge uit het voormalig Joegoslavië. Ze begon er wat bedeesd over, omdat ze mijn visie niet kende en wellicht bang waas voor mijn reactie. Daarom moedigde ik haar aan. Toen vertelde zij over hoe ons land in zo'n 30 jaar veranderd is. In negatieve zin. Ze wist de vinger wat mij betreft precies op de zere plekken te leggen. Ik kon haar enkel gelijk geven. Ze maakt zich vooral zorgen over haar kleinkinderen. "Als ze iets willen bereiken, moeten ze zich eerst in de schulden storten", zei ze. Ze doelde op de dure studiekosten.
Volgens de peilingen moeten we tevreden zijn en vooral zo doorgaan. Dus worden we nog armer, krijgen we tegen de 80 pas een laag pensioen, wordt de Zorg nog minder, de censuur en controle groter en blijven we in oorlogen verwikkeld. Après moi le déluge.