maandag 23 oktober 2023

Geen terugkoppeling

Misschien verwacht ik te veel. Als ik ergens een klusje gedaan heb, vraag ik me vaak later af in hoeverre mijn ingreep / hulp geholpen heeft. Zeker als het een lekkage betreft. Dan ben ik benieuwd of het lek gedicht is. Het gaat dan om een lekkende cv installatie, een dakgoot en/of een waterleiding. Het lijkt me toch stuk voor stuk belangrijke zaken.
In sommige gevallen kan ik van buitenaf een visuele controle doen. Dat deed ik bijvoorbeeld ook toen ik schuttingen geplaatst of gerepareerd had. Even kijken of alles nog in orde is. Als ik toevallig de 'opdrachtgever' tegenkom, vraag ik er naar. Ik wil gewoon een bevestiging dat de klus goed gedaan is. Want al geef ik geen garantie, zelf heb ik die wel in mijn achterhoofd zitten. Als ik iets doe, wil ik het goed doen.
Wat ik ook vaak mis is een terugkoppeling als ik iets gegeven of verkocht heb. Ik wil weten of iemand datgene wat ik opgestuurd heb, ontvangen heeft. Het lijkt mij dat als je iets krijgt (ook al heb je ervoor betaald), je even een bedankje laat horen. Al was het maar vanwege het vertrouwen. Maar misschien ben ik op dat punt ouderwets.
Veel mensen doen alsof ze recht hebben op allerlei zaken. Dus is een presentje niets bijzonders. En dan heb ik het niet eens over fatsoen, want die tijd is al lang voorbij. Dat merk ik vooral als ik via een verkoopsite iets aanbiedt. Dan zijn er plots erg veel onfatsoenlijke mensen die reageren. Ze beginnen een conversatie en dan is het plotseling stil. Of ze beloven langs te komen op een bepaald tijdstip en blijven zonder tegenbericht weg. En even een bevestiging van ontvangst, is ook al te veel gevraagd.