dinsdag 17 oktober 2023

Dan maar geen klant

In diverse steden zijn / worden milieu zones ingesteld. In veel gevallen mogen alleen elektrisch aangedreven voertuigen de zone inrijden. Inmiddels heb ik al veel reacties gelezen van ZZP'ers en leveranciers dat ze geen klanten in die zones meer zullen bedienen / aannemen. Nog even en de bevoorrading en diensten in die zones lopen vast.
Soms denk ik : "Is de elektrische auto industrie zo krachtig aan het lobbyen?" Ik bedoel, menig benzine en diesel auto zijn schoner dan de e-car. Tenminste, als je de totale productie ervan ook in ogenschouw neemt. En dan heb ik het nog niet eens over het onmenselijke bijverschijnsel van de kinderarbeid in de kobaltmijnen. Iets waar ik ook de ANWB niet over hoor. Die organisatie pusht ook de e-car.
Toen wij onlangs terugkeerden in de polder, schrokken we wel van de enorme hoeveelheid windturbines. Het woord horizon- / landschapsvervuiling kwam nu echt tot z'n recht. En het wordt alleen nog erger. Vooral als meneer Timmermans het hier voor het zeggen krijgt. Dan mogen wij niets meer en hij alles.