zaterdag 21 oktober 2023

Kronkels

Moet je ook telkens lachen om mensen die bij een eerste ontmoeting gelijk beginnen over gender, identiteit en seksualiteit? Ik heb nog steeds de overtuiging dat bij hen een steekje of twee loszit. Laten we wel zijn, het zijn gedachtekronkels.
Zo hoorde ik iemand dat gedoe op de volgende manier typeren. Hij beeldde zich in, dat ie een miljonair was. Dus ging ie naar de bank om wat geld op te halen. De bank hield hem voor Jan Modaal; zijn bankrekening had niet bepaald het saldo van een miljonair. Ergo : je kunt en mag zelf bepalen wie je bent. Maar of anderen dat willen geloven, is nog maar de vraag.
Meer dan 60% van de vluchtelingen die begin jaren 90 in Denemarken werden opgevangen, zijn in het criminele circuit terechtgekomen. Eerder werd gemeld, dat Zweden het leger inzet tegen criminele bendes met Noord Afrikaanse achtergrond.
In Israël komt het steeds vaker voor, dat burgers niet meer met politici willen spreken. Onlangs werd een tweetal ministers uit een ziekenhuis weggejaagd door boze bezoekers / relaties van gewonden. Ze zijn van mening dat de regering het land in de ellende gestort heeft.
De Israëlische regering heeft bekend gemaakt, dat zij het recht heeft ziekenhuizen, kerken, etc. aan te vallen. Dat recht heeft zij zichzelf gegeven. Met dank aan het Amerikaans wapentuig.
In Zuid Afrika werd het koninklijk duo na een bezoek aan een museum over de slavernij ook geconfronteerd met protesten. Het koninklijk tweetal zag er nogal benauwd uit. Tja, het echte leven is hard.
Over haar eigen kinderen was ze overbezorgd vanwege iemand met een fakkel. Over de inmiddels 1.500 Palestijnse kinderen die door de Joden zijn omgebracht, hoor ik Sigrid Kaag niet. En ze was zo begaan met de Palestijnen. Stond ze soms met krokodillentranen achter de Israëlische vlag?
Als de politie niet eens op z'n eigen spullen kan passen, hoe willen ze dan op ons passen?