dinsdag 31 oktober 2023

Plaats delict

Het ging niet helemaal goed, toen ik afgelopen weekend aan de windveer begon. Om de situatie op de overkapping goed te kunnen bekijken, had ik de huishoudtrap nodig. Dat alu ding hangt in het schuurtje aan een haak aan de balken. Toen ik gewoontegetrouw de trap loshaakte en naar buiten droeg, hoorde ik een flinke knal achter me.
Toen ik omkeek schrok ik me een hoedje. Ik had een blik met roodbruine verf van een plank gestoten! Het blik maakte een val van zo'n 2 meter op de betonnen vloer. Daar sprong het deksel eraf en kwam er een kwak verf op de grond terecht. Natuurlijk ook overal spetters. Ik heb de trap neergezet en ben met een stoffer en blik (tuinversie) de verf gaan opvegen. Ik heb het volle blik telkens in het verfblik geleegd. Natuurlijk bleef ik zelf ook niet gevrijwaard van verf toen ik zo bezig was.
Hoewel het een verf op waterbasis was, kreeg ik niet alles weg. Met een gieter heb ik een paar keer water over de vlek gegoten en met een borstel geschrobd. Maar dat hielp niet zoveel. Er was verf in de vloer getrokken. Het ziet er niet uit. Net alsof daar een moord gepleegd is. Alsof dat niet genoeg ellende was, begon het te regenen. Dus moest ik mijn klusje in de ijskast zetten. Kortom, het zit niet altijd mee.