maandag 30 oktober 2023

Een windveer -2-

Toen ik vanmorgen wat voorbereidingen aan het treffen was voor de montage van de windveer, hoorde ik een stem van boven mijn naam roepen : "Willem, ben jij daar?" Nee, ik vreesde niet met grote vreze. 😅 Het was een vrouwenstem en ik heb niets met Maria of zo. En mocht het haar Zoon geweest zijn, dan wist Hij al dat ik daar was.
Maar goed, toen ik omhoog keek, zag ik een lachend hoofd uit het dakvenster steken. Ze zei dat ze de tuindeur al open gemaakt had. Ze had ook ruimte gemaakt, zodat ik met de huishoudtrap aan de slag kon. Wat een lief en voorkomend mens hè? En het is pas maandagochtend!
Ik was zelf bezig de windveer alvast te voorzien
van voorgeboorde gaten, voor de schroeven. De schroeven heb ik voorzien van carrosserieringen. Voor de stevigheid, hoewel het houtwerk van de windveer relatief dik genoeg is. De schroeven en ringen heb ik met zwarte lak behandeld. Dankzij de snelle actie van de buurvrouw, zat de windveer er al voor 09.30 uur op. Toen ik de schroeven en ringen aan het voorbereiden was, kwam ik een doosje met 5 schroeven tegen die speciaal bedoeld zijn om trespa platen vast te zetten. Ik heb ze apart gelegd bij het zonnedoek van de overkapping. Ik heb die schroeven namelijk nodig om volgens jaar het doek op de windveer vast te kunnen zetten. Vanwege de grote koppen van de trespa schroeven kunnen de ogen van het doek er niet overheen schieten.