donderdag 19 oktober 2023

Geen keuze, of....?

Veel mensen menen partij te moeten kiezen in oorlogssituaties. Kiezen voor vrede doen slechts weinigen. Wie een partij kiest, doet actief mee aan een oorlog. Wie voor vrede kiest, kan oorlogen voorkomen. Helaas zijn veel politici uit op persoonlijk gewin. Zelfs in een land als Israël dreigt een burgeroorlog vanwege de houding en het handelen van de eigen politici.
In Duitsland mag men alleen demonstreren voor Israël. Dat is vanwege het oorlogsleed dat de Nazi's en anderen (ook Nederlanders) begaan hebben jegens het Joodse volk. Daarvoor moet zelfs de democratie wijken. Dat heeft tot gevolg, dat Israël van Duitsland een vrijbrief heeft gekregen, om dezelfde aanpak te kunnen doen als die van het Nazi Duitsland.
Wie voor vrede kiest, kiest volgens velen automatisch voor de tegenpartij. Dat is ook een vreemde en soms zelfs kwaadaardige opvatting. In het laatste geval ben je als vredesactivist dus ook pardoes een terrorist.
Veel mensen zijn dermate star in hun geloof in relatie tot Israël / de Bijbel, dat ze hoe dan ook achter Israël blijven staan. Ondanks dat zij weten, dat Jezus nooit dagelijkse wreedheden gestimuleerd en/of gesteund en Heb uw naasten lief uitgedragen heeft. Het huidige Israël heeft nog erg weinig te maken met wat ooit het Heilige Land genoemd werd. Israël is verworden tot de bekende markt in de tempel van Palestina. Het wachten is op Jezus die deze markt in Zijn tempel weer wegvaagt.