maandag 30 oktober 2023

Gemiste wandelingen

Gisteren maakten we samen een wandeling. Even frisse lucht happen. We hebben ongeveer 6 km gelopen. In een rustig tempo. We merkten beiden, dat we minder soepel liepen dan voorheen. Het vermoeden rees dat het komt vanwege de situatie met Fenna.
De laatste weken werden de wandelingen alsmaar korter, omdat ze niet meer wilde lopen. Zodra ze haar behoefte gedaan had, wilde ze weer naar huis. We hebben daar geleidelijk aan toegegeven, omdat we merkten dat het niet goed met haar ging. Gevolg is wel, dat wij zelf dus ook kortere liepen. Nu we wat ouder zijn, merken we dat onze conditie sneller achteruitgaat dan gewoonlijk. Toen ik na mijn keelontsteking weer op de fiets stapte, merkte ik ook een terugval in mijn conditie.
Vanwege Sonja's reuma liep ik gisteren niet in mijn eigen tempo. Ik denk dat dat ook bijdroeg aan mijn vermoeidheid. Ik kan beter 10 km in eigen tempo lopen, dan 2 km in een lager. Om die reden ben ik niet zo van door steden slenteren. Toen Fenna nog gezond was liep ze in hetzelfde tempo als ik of andersom. Dat was goed doorlopen.
Vanmorgen heb ik maar in mijn eigen tempo een ronde gelopen. Om het leuk te houden ben ik niet met 5 km begonnen. Dat komt later wel. Maar voor nu is het meer om mijn conditie weer op peil te brengen.