zaterdag 14 oktober 2023

Arrogant en opdringerig

Het beschaafde, christelijke Westen leert het nooit. Dagelijks spreken journalisten, politici enz. op arrogante wijze mensen uit andere werelddelen, vooral Afrika, belerend aan. Alsof elk land zich aan de Westerse normen en waarden zou moeten conformeren. Wat mij betreft : liever niet. Elk land heeft z'n eigen cultuur, wetten en gewoontes. Laat het zo blijven. Al was het maar om nog meer oorlogen te voorkomen. Het zijn met name de westerse landen die veel ellende genereren in de wereld en een regelrechte bedreiging vormen voor anderen. Zelfs hun eigen volk.
Stel je hebt een uitzending van een burenruzie gezien. Stap je dan in de auto om het voor een van de partijen op te nemen? Ga je dan ook met volslagen vreemden ruzie maken? Lijkt mij van niet.
Nederland doet dat dus wel. We hebben echt niets te zoeken in andere landen. Helemaal niet in militair opzicht. Het gaat altijd weer om geld met als mom de democratie.
Het Westen komt al te vaak arrogant en opdringerig over. Dat merk ik dagelijks in interviews met vertegenwoordigers uit andere culturen. Er zij landen waar men cavia's, honden en/of insecten eet. Er zijn er ook waar de koe heilig is en het varken onrein. Er zijn er ook waar men nog gewoon twee genders heeft en kent en waar homoseksualiteit verboden is. Er zijn nu eenmaal landen met woke mensen en landen met mensen zonder psychische / incasseringsproblemen. Of met inwoners die met molentjes lopen en die 'normaal' zijn. 😂Wees blij met die echte diversiteit en probeer niet alles en iedereen aan je hand te zetten. De christelijke westerse beschaving heeft in de wereld al voor heel veel ellende en miljoenen slachtoffers gezorgd.