zaterdag 28 oktober 2023

Hij wel, de ander niet

De Israëlische nazi's gaan ondanks de resoluties van de VN gewoon door met hun genocide op de Palestijnen. Volgens een Zionistische minister zit het land niet te wachten op vrijlating van gijzelaars / gevangenen, omdat dan "een sterk argument zal verdwijnen om Gaza te vernietigen."
Als naoorlogs kind heb ik enkel negatieve verhalen moeten aanhoren over de Sovjet Unie. Zelf heb ik nooit een Rus aan onze grenzen aangetroffen. We hadden helemaal geen last van Russen. Afgezien van in de sport, waarin ze ons vaak aftroefden. Ik hoorde wel van de Hongaarse opstand. Maar ja, als ik me tegen mijn moeder zou verzetten, zou ik dit bericht niet eens meer kunnen typen (sorry mam). Wie in ons land zich tegen de regering verzet, krijgt ook klappen. 's Lands wijs, 's lands eer. Dat geldt ook voor zogenaamde dissidenten.
Toen ik aan het begin van mijn loopbaan binnen het kader van Communicatieve Vaardigheden een cursus interviewtechnieken deed, werd ik vooraf dagelijks geïndoctrineerd. Gedurende de hele week kreeg ik dagelijks te horen, dat een bepaalde medewerker (figurant) een heel naar iemand was. Toen ik de man in kwestie op de vrijdagochtend moest interviewen, had ik mijn houding en manier van vragenstellen daar volledig op afgestemd. Veel onbewust, maar ook vanwege de houding van de overige cursisten. Tijdens het interview bleek mijn gesprekspartner een zeer sympathiek iemand te zijn. Het was weer zo'n moment waarop ik gemaand werd tot voorzichtig omgaan met datgene wat men mij vertelde. Het bevestigde ook weer ons (van mijn broer en ik) wantrouwen ten aanzien van wat ons dagelijks voorgehouden werd.
Men is in het Westen zo begaan met het lot van oppositiemensen als Navalny. Volgens mij is dat alleen, omdat hij een Rus is die zich tegen Poetin verzet. Mensen als Julian Assange en Edward Snowden zijn nauwelijks in het nieuws, terwijl zij beiden heel erg belangrijke zijn voor de democratie en de wereldvrede. Ze geven ook aan dat we de overheden kritisch moeten blijven volgen. De situatie rond Navalny, klokkenluiders en dissidenten geeft aan hoe wij geïndoctrineerd worden en gedachteloos achter het nieuws en uitspraken aanhollen : de een wel, de ander geen aandacht.
Sinds het begin van de oorlog in Gaza zijn ruim 7.000 Palestijnen omgekomen. Onder hen ruim 2.600 kinderen. Maar daar hebben Joe Biden en z'n vrindjes w.o. Mark Rutte geen boodschap aan. Gelukkig zijn er nog velen, die niet zo zijn. China en Rusland blokkeerden een VN resolutie van Amerika omtrent Gaza. En dat is maar goed ook.