zaterdag 21 oktober 2023

Winterklaar

Van het een komt het ander. Toen ik zo bezig was met het schilderwerk aan de constructie onder de overkapping, viel mij een aantal zaken op. Details, die ik eerder over het hoofd gezien had. Zo miste ik een paar schroeven hier en daar in de raveel- / balkdragers. Ik had ze verwijderd toen ik de staanders verving. Maar ik heb ze dus niet allemaal weer geplaatst.
Een legplank hing er niet echt recht bij. Als ik zoiets weet, dan kijk ik er telkens naar. Dus corrigeren die hap!
Gisteren heb ik provisorisch de canvaswanden opgehangen. Ik vond het nogal fris onder de overkapping. Ik heb die wanden nu op de juiste
wijze geplaatst; mooi strak dus. Omdat de ingang verbreed is, steekt een van de wanden wat over. Maar dat moet dan maar. De oude schuifdeur is ook verdwenen, dus blijft er een opening in de doorgang. Gisteren had ik al de kussens van de banken verwijderd. Ze liggen nu op de vliering. Ik keek automatisch naar een van de ramen. Waarom? Omdat ie niet helemaal recht hing. Daarom heb ik die vanmorgen alsnog recht gehangen. Daarvoor moest ik een scharnier wat in het kozijn laten zakken. Door anderhalve millimeter (erg hè?)  hout te verwijderen op de plaats van het scharnier, hangt het raam nu echt recht en dus naar mijn zin.
Ter afsluiting heb ik de canvaswanden
schoongemaakt. Vooral de doorzichtige delen waren behoorlijk stoffig geworden. De wanden liggen opgevouwen in een kast de zomer door te brengen. Ze gaan er schoon in en toch komen ze er weer stoffig uit. Het zal wel door het kunststof komen, dat middels elektrische lading stof aantrekt.
Zoals het er nu voorstaat, ben ik weer tevreden. Hoewel, ik ga aan de buitenkant nog een windveer aanbrengen. Aan de kant van de buitenmuur zit er wel een. Aan de andere kant sijpelt bij veel regen soms wat water naar beneden. Dat komt omdat ik aan die kant de golfplaat net iets te kort afgesneden heb. Daar ligt de rand op een balk in plaats van er overheen.