zondag 15 oktober 2023

Blijf waar je bent

Israël roept inwoners van Gaza op te vertrekken. Naar het zuiden. Stel ze geven geen gehoor aan die oproep? Wordt die bevolking dan uitgeroeid?  Israël is sinds de bezetting in 1948 gespinsd op uitbreiding van het grondgebied. Het toestaan van settlers in illegaal verkregen grondgebied is een onderdeel van die politiek.
Het is beschamend de Israëlische vlag uit te hangen. Als die vlag halfstok zou zijn gehesen, oké. Maar vrolijk wapperend heeft een vlag voor mij in een oorlogssituatie een heel andere betekenis : dan vecht men met het land mee, dan is men voor een oorlog.
Mark Ruttes houding komt mij wederom huichelachtig over. Hij wil per se de Joodse ster hijsen en gaat vervolgens de Palestijnse regering bellen om te zeggen dat ie zich zorgen over hen maakt. Wat een huichelaar! Er zijn internationaal nog steeds geen aanklachten ingediend tegen Netanyahu wegens misdaden tegen de menselijkheid of genocide. Hij laat bewust burgerdoelen in de Gazastrook aanvallen. Inmiddels zijn onder de Palestijnse slachtoffers bijna 500 kinderen geteld. Nederland inclusief Sigrid Kaag(!) vindt het geen probleem.
Rutte gaat nog meer oude militaire meuk naar Oekraïne sturen. Om daar vernietigd te worden (milieu!) en... omdat Nederland weer moet inkopen in Amerika. Want ook deze oorlog draait om geld.
Zoals al eerder gemeld is door andere media, sluit Poetin zich bij hen aan : Hamas bestookt Israël met Amerikaanse wapens, die aan Oekraïne geleverd waren.