dinsdag 31 oktober 2023

Nogal goedkoop

Zoals gezegd maken wij veel gebruik van kringloopwinkels en aangeboden gratis spullen. Ik herinner me nog dat ik in de jaren 80 en 90 een bedrijf in Stolwijk bezocht. Daar verkocht men gebruikte bouwmaterialen. Als ik daar bijvoorbeeld balken kocht, dan werd een grote gording in de lengte en breedte voor mij op maat gezaagd. Dus eigenlijk een grote oude balk van 7x19 cm in kleinere delen zagen van 7x4 cm. Ik haalde daar ook dakbedekking zoals metalen golfplaten en zelfs glasplaten en metalen steunen. Alles was daar stukken goedkoper dan dezelfde materialen uit de bouwmarkt.
Als ik het hout geverfd had, was niet meer te zien dat het om gebruikt hout ging. Interessant was, dat bepaalde bezoekers eerst positief reageerden op mijn knutselresultaat. Maar als ze hoorden dat het om gebruikte materialen ging, waren ze minder positief. Ze vonden het nogal goedkoop.
Ik ging niet zover als een buurman van ons. Die maakte van stukken 2x2x30 cm hout palen van 8x8x180 cm. Dat vond ik erg ver gaan en ik twijfelde aan de sterkte van zo'n in elkaar geknutselde schuttingpaal.
Toen we in Lelystad woonden, ben ik een paar keer naar Ede gereden. Ook daar bevindt zich een sloopbedrijf met bouwmaterialen. Op dezelfde manier deed ik het ook voor materialen die ik nodig had voor het huisje in Beekbergen (foto); gratis, kringloop en/of sloopbedrijf. Allemaal goed spul en goedkoop.
Als ik werkkleding zoek, ga ik eerder naar een legerdump, Zeeman of Wibra, dan naar de Welkoop of C&A. Ik bedoel, als ik verf of teer op mijn broek heb, dan voel ik me er niet beter onder als ik weet dat die broek bij C&A vandaan komt.
Nu moet ik wel iets bekennen. Om de een of andere vreemde reden, trek ik vaak eerst schone, mooie kleren aan voordat ik ga klussen. Dat komt wellicht omdat ik ook in die mooie kleding geheid weer een klusje tegenkom dat subiet gedaan moet worden. 😀