woensdag 18 oktober 2023

De Russische vlag uit

Terwijl Mark Rutte de Joodse vlag verheerlijkt, wordt tijdens de genocide een ziekenhuis in Gaza gebombardeerd. Iemand heeft een dreigbrief verspreid in een bepaalde wijk in Etten-Leur. Daar schijnen relatief veel Oekraïense vlaggen te wapperen. In de brief worden bewoners bedreigd een Russische vlag uit te steken of anders te betalen. Men denkt aan ordinaire afpersers.
Zelf heb ik geen moeite met het uithangen van de Russische vlag. Beide halfstok. Zolang ze naast elkaar wapperen, vind ik het oké. In het algemeen vindt ik het vlaggen geen goede zaak. Ik geeft toe, Nederland loopt al decennia met molentjes en is nu overgestapt naar vlaggen.
Onlangs heeft Oekraïne langeafstandsraketten ingezet tegen de Russen. Weer een actie die tot een zwaardere reactie zal leiden. De Oekraïense vlag moet dus nog hoger gehesen worden in deze onzinnige, reeds verloren oorlog die enkel verliezers kent. Er zullen vanwege de nieuwe raketten dus nog meer slachtoffers gaan komen. Totdat Oekraïne van de kaart geveegd is?  Maar dat vindt het Westen geen probleem, want de financiële beleggers (waaronder veel politici, ook Haagse) worden er immers beter van.