vrijdag 27 oktober 2023

Niveauverschil

De voetbalwedstrijden van afgelopen weekend en dagen tonen aan op welk niveau de eredivisieclubs zich ten opzichte van andere landen bevinden. Zelf kijk ik graag naar de Duitse en Britse competitie. Om die reden heb ik geen hoge verwachtingen van de Nederlandse clubs. Voor mij is alleen het niveau van Feijenoord toereikend om internationaal competitief te kunnen zijn. PSV en AZ zit daar onder.
In een wedstrijd tegen Britse clubs, zie ik een elftal dat puur voor de winst gaat het opnemen tegen een elftal dat hopelijk een punt of misschien zelfs de winst wil halen. Met andere woorden : er is al sprake van een verschil in mentaliteit. Alleen al daarop wordt menige wedstrijd verloren. En dan de kwaliteit. Die is ook beduidend minder dan die van de gemiddelde buitenlandse clubs. Bal aan de voet en blik op het veld, is wegens mindere techniek verworden tot blik op de bal (aan de voet). Vandaar de vele foute ballen en het gebrek aan spelinzicht (niet zien van mogelijkheden) en het tussentijds aanpassen van de speelwijze. 
Aan het Nederlands voetbal moet nog veel verbeterd worden om het niveauverschil met de buitenlandse clubs weg te werken.