vrijdag 20 oktober 2023

Eenzijdig

Ik heb de vraag diverse keren voorbij horen komen : "Veroordeelt u de aanval van Hamas op Israël?" De vraag wordt als eerste gesteld. Typisch, want er is al decennia sprake van wreedheden tegen Palestijnen. De VN heeft daarover veel resoluties aangenomen. Zelf heb ik geen VN resolutie weten te vinden tegen Palestijnen. Nu de getergde Palestijnen terugslaan, zie ik een erg kinderlijk gedrag naar boven komen bij veel zich volwassen noemende mensen. Mensen die eerder genoemde vraag stellen spelen tegen beter weten in voor stommetje.
Als Hamas een terreurorganisatie is, waren de verzetsstrijders in Nederland en de rest van Europa tegen de Nazi's in de jaren 40 dat dus ook. Zonder de Zionistische bezettingen zou Hamas niet bestaan. Zoals ik al eerder schreef, is de benadering typisch westers. Dezelfde verontwaardiging ten opzichte van Rusland. Ook daar laat men decennia lange 'politieke en militaire pesterijen' gemakshalve buiten beschouwing, om het eigen gelijk te promoten : Rusland valt zomaar Oekraïne binnen.
Onlangs hoorde ik Joran van der Sloot een soortgelijk verhaal vertellen. Natalee gaf hem een knietje (zomaar??) en daarom trapte Joran haar in het gezicht (zo hoog?). Wat er allemaal vooraf en tussendoor gebeurde, vertelt deze moordenaar liever niet. Joran had politicus moeten worden. Dan had hij met zijn moorden gemakkelijk weg kunnen komen. Er zijn nog politici die open en eerlijk naar de situatie kijken. Ze schrikken zich wild. Niet alleen van de vele westerse huichelaars, maar vooral van de wreedheden van de Zionisten.