vrijdag 27 oktober 2023

Soep met balen

Het is Sonja gelukt om ook tijdens de schoolvakanties de beschikking te behouden over een schoollokaal. Dankzij de gemeente kunnen de sociale bijeenkomsten ook tijdens vakanties gewoon doorgang vinden. Hoera!
Omdat de maand ten einde loopt, is er bij de Koffietafel weer een soepmaaltijd. Zoals gewoonlijk worden er twee soorten soep geserveerd. De ene is tomatensoep. De ander maakt Sonja en verschilt per keer. Dit keer had ze gisteravond pompoensoep gemaakt. Niet voor het eerst hoor. Ze maakt wel het vaker en ook andere soepen, zoals soep van courgettes, groenten-, kippen- en erwtensoep.
Vanmorgen ging het fout. Hoewel, de soep smaakte gisteravond prima. Maar vanmorgen leek ie verzuurd te zijn. De soep had, zoals gewoonlijk, koel overnacht. Zelf verdenk ik de kookroom. Die was weliswaar ook de donderdagmiddag gekocht, met als THT datum 15 november 2023. Maar je weet maar nooit, wat er met zo'n verpakking gebeurd is. Dit keer soep met balen dus. 
In supermarkten kom ik namelijk geregeld producten uit de koeling tegen, die door aso klanten in een ander schap achtergelaten zijn. Meestal in de buurt van de kassa's. Ik ga er vanuit, dat zo'n product door medewerkers gewoon weer in de koeling teruggezet wordt. Het is maar een gedachte.
Het gevolg was, dat ze dit keer geheel tegen haar principes in soep ging kopen bij de supermarkt. Zonde van al dat werk. De bereiding (ja, met 'ei') ervan nam veel tijd en energie in beslag. Vanwege het schillen en snijden van zo'n Halloween bal.
Ik was op zoek naar een liedje dat we bij de scouting zongen over soep. Het ging als volgt :

Er is nog soep, soep,
voor de hongerige troep.
Al in de tent, Al in de tent.
Er is nog soep, soep,
voor de hongerige troep.
In de fouragemeesters tent.

Refrein:
Dat wist ik niet en bovendien,
dat kan ik zonder bril niet zien.
Dat kan ik zon-der bril niet zien.

Je kunt het meezingen onder begeleiding van The Shadows. Dat instrumentale deuntje herinner ik me nog goed. Dat heb je met ouwe lui. 😅