maandag 23 oktober 2023

Van één kant belicht

Het valt mij op, dat veel mensen met oogkleppen op het nieuws volgen. Daarnaast zijn er starre gelovigen, die menen Israël in alle opzichten te moeten steunen. Vanuit de optiek van hun Bijbel. Terwijl in diezelfde Bijbel (profetieën) ook voorspeld wordt, dat Israël zal afdwalen en daarvoor gestraft zal worden. Israël is niet meer wat het zou moeten zijn. Israël is al vrij snel na de bezetting van Palestina een slangenkuil geworden vol wraakzuchtige Joden.
Dat de beschaafde, christelijke wereld Israël blijft steunen terwijl er een genocide plaatsvindt, vind ik verbijsterend schokkend. Evenzo de vele keren, waarin ik gespreksleiders het continu over Hamas hebben waar het woord Palestijnen rechtdoet. Zij spreken net zoals de Zionisten, die beweren dat er geen Palestijnen bestaan, maar alleen Hamasleden. Dat geeft de Joden een carte blanche voor de genocide.
Omwille van enige objectiviteit volg ik ook het Arabisch nieuws. Onlangs zag ik iemand van Bellingcat ten tonele verschijnen. Dat zogenaamde onderzoeksbureau heeft nauwe banden met de CIA en MI6. Om die reden geloof ik niets van die journalisten. Zo doen enkel aan propaganda en steunen Amerika.
Dankzij het internet kan ik Arabische websites in het Nederlands lezen. Ik kijk ook wel naar nieuwszenders, maar dan blijft het beperkt tot kijken naar beelden. Met uitzondering van Al Jazeera.
Zo'n 50 jaar na WO2 kwamen ook pas de wreedheden van de geallieerden naar boven drijven. Die werden nog duidelijker sinds de komst van het internet.
Zelfs het koninklijk paar moest in Zuid Afrika even ondervinden, hoe de geschiedenis van de kant van de slachtoffers beleefd is. Wat mij trouwens opviel in de (objectieve) beelden was, dat W.A. zijn vrouw in de steek liet en als eerste een veilig heenkomen in de auto opzocht. Maxima stond nog angstig buiten. Maar ja, die beelden blijven buiten de MSM, want WA is immers een held.