donderdag 26 oktober 2023

Geen kwaadwoord over Israël?

Het is belachelijk, dat in bepaalde landen niets negatiefs over Israël geuit mag worden. Wel over de Palestijnen. Ik vind het ordinaire censuur en rechtsongelijkheid. Men probeert hoe dan ook al ruim 50 jaar het bloederige Israëlisch blazoen schoon te presenteren. Men heeft weinig op met de waarheid, de realiteit.
Joden claimen een soort van alleenrecht als het over bepaalde verschijnselen gaat die betrekking hebben op de Nazi tijd. Maar het waren niet alleen de Joden die slachtoffer waren van de Holocaust. Onder hen waren ook Roma, Sinti, verstandelijk gehandicapten en mensen met een andere mening. En dat alles gebaseerd op de suprematie van een (Arisch) ras.
Die superioriteit heeft geleid tot verdrijving van mensen uit hun huizen / woonomgeving, deportatie naar kampen / getto's, ze werden gedehumaniseerd, collectief gestraft en systematisch gedood. Als ik deze werkwijze zo zie en die naast de hedendaagse politiek van Israël jegens Palestijnen leg, dan zie ik helaas veel overeenkomsten.
Nee, ik ben geen antisemiet. Ik ben wel tegen het handelen van Israël op grond van hun politiek. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe het een ander niet. Misschien is het interessant te luisteren naar een onafhankelijke Israëlische journalist, Gideon Levi. Zijn speech is nog steeds actueel (helaas).