vrijdag 13 oktober 2023

Vlees invriezen

Het liefst doe ik dat niet. Ik heb geen goede ervaringen met vlees uit de diepvries. Ik bedoel dan vlees dat ik zelf ingevroren heb. Met gehakt (ook al is het geruld) heb ik ronduit slechte ervaringen. Het ruikt na het ontdooien of opwarmen alles behalve aantrekkelijk. Het smaakt voor mij als bedorven.
Eerlijk gezegd vertrouw ik het gehakt niet zo goed. Het wordt volgens mij gemaakt van restvlees. Ik weet niet hoe lang dat vlees al uit de koeling is en ho oud het is. Dat geldt ook voor 'vers' vlees. Ook daarmee heb ik geen goede invries ervaringen. Zowel vers als gebakken ingevroren niet. Alleen de spekblokjes komen er na invriezing vaak goed vanaf. Ik heb het in het algemeen over vlees dat niet zo lang in de vriezer ligt te wachten. Want ook ingevroren zijn er restricties voor wat betreft de houdbaarheid.
Het enige vlees dat we zelf ingevroren hebben en wel goed uit de diepvries komt, is dat van kip en vis. Blijkbaar is dat soort vlees meer dagvers dan het gewone rund- en varkensvlees.